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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  03/09/2020
Data da última atualização:  03/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CASTANHEIRA, D. T.; BARCELOS, T. R.; GUIMARÃES, R. J.; CARVALHO, M. A. de F.; REZENDE, T. T.; BASTOS, I. dos S.; CRUVINEL, A. H.
Afiliação:  DALYSE TOLEDO CASTANHEIRA, UFLA; THALES RESENDE BARCELOS, UFLA; RUBENS JOSÉ GUIMARÃES, UFLA; MILENE ALVES DE FIGUEIREDO CARVALHO, CNPCa; TIAGO TERUEL REZENDE, UNIVERSIDADE JOSÉ DO ROSÁRIO VELLANO; ISADORA DOS SANTOS BASTOS, UFLA; ARTHUR HENRIQUE CRUVINEL, UFLA.
Título:  Agronomic techniques for mitigating the effects of water restriction on coffee crops.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v. 14, n. 1, p. 104 - 115, jan./mar. 2019
DOI:  https://doi.org/10.25186/cs.v14i1.1542
Idioma:  Inglês
Notas:  Projeto 109 (Concafé).
Conteúdo:  Water restriction significantly affects coffee (Coffea arabica L.) production. The study of a few agronomic techniques that optimizes water use can generate technologies for mitigating the effects of climatic variations on coffee crops. The aim in this study was to indicate agronomic techniques that mitigate the effects of water restriction on coffee crops. For this end, we analyzed the morphophysiological changes in coffee plants cultivated in a greenhouse with different types of fertilizers and soil conditioners and under two levels of irrigation. The evaluations were performed 130 days after planting, assessing the morphological and physiological characteristics of the plants. We also quantified soil moisture in the different treatments. The water restriction expressively hindered plant growth. The use of controlled release fertilizers and soil conditioners, especially coffee husk, is indicated for mitigating water restriction in coffee crops.
Thesagro:  Coffea Arábica; Mudança Climática; Relação Água-Planta.
Thesaurus Nal:  Climatic zones; Water use efficiency.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215755/1/2-2019-Agronomic-techniques.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1404 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  23/11/2009
Data da última atualização:  20/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  NAIFF, A. P. M.; VIEGAS, I. de J. M.; FRAZAO, D. A. C.; THOMÁZ, M. A. A.; LIMA, S. S. de.
Afiliação:  ANA PRISCILLA MIRANDA NAIFF, Bolsista PIBIC/CNPq/ Embrapa; ISMAEL DE JESUS MATOS VIEGAS, CPATU; DILSON AUGUSTO CAPUCHO FRAZAO, CPATU; MARIA ALICE ALVES THOMÁZ, Engenheira Agrônoma; SABRINA SANTOS DE LIMA, GRADUANDA UFRA.
Título:  Avaliação do efeito da adubação NPK na formação de mudas de açaizeiro (Euterpe oleracea Mart.).
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFRA, 2.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL (AVALIAÇÃO-2004), 8., 2005, Belém, PA. Ciência e tecnologia com inclusão social: anais. Belém, PA: UFRA: Embrapa Amazônia Oriental, 2005.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Thesagro:  Açaí; Adubação; Euterpe Oleracea; Muda.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/44626/1/ANAPRISCILLANAIF.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/103633/1/7178.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU41668 - 1UPCAA - CDCD 00233CD 00233
CPATU41868 - 1UPCAA - DD
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